Recyclage elektronica

Je elektronica laten recycleren is niet alleen goed voor het milieu. Je kan hiervoor ook een contante vergoeding krijgen.

Wij recycleren al je elektronica

De meeste elektrische toestellen zijn nog nooit zo goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar geweest. Maar door de snelle technologische ontwikkeling ontstaat er zo ook een heleboel “e-afval”. Je koopt een nieuwe laptop, maar wat doe je met de oude? Die verdwijnt in de kast of wordt weggegooid.

Ligt er bij jou ook nog een smartphone, tablet, laptop, computer, koffieapparaat of eender welk ander elektrisch toestel stof te verzamelen? Hoog tijd om die toestellen te laten recycleren. Dat heeft namelijk een heleboel voordelen:

  • De materialen kunnen worden hergebruikt voor andere toepassingen
  • Je draagt zo bij aan een beter milieu: er wordt minder CO2 uitgestoten en er worden minder grondstoffen gebruikt
  • Je ontvangt een vergoeding voor je oud toestel
  • In sommige gevallen kunnen de toestellen een nieuw leven krijgen via hergebruik en kan je ook sociaal een belangrijke bijdrage brengen.

Stellen we vast dat het nog mogelijk is om je te toestel te hergebruiken? Dan kunnen we het met jouw goedkeuring klaarmaken voor hergebruik. Zo krijgt je toestel een tweede leven en kan iemand anders er nog gebruik van maken. Ook zo sparen we samen een heleboel CO2 uit.

Kom gerust langs tijdens onze openingsuren om je elektrische apparaat te laten recycleren. Je hoeft geen afspraak te maken.

  • In veel gevallen kunnen we je onmiddellijk een vergoeding bieden voor je toestel (met aankoopfactuur)
  • Je draagt bij een een beter milieu (minder CO2 en gebruik van nieuwe grondstoffen)
  • We zijn Weelabex certificeerd en lid van OVAM. We recycleren en verwerken je toestellen dus volgens strenge Europese normen.
  • Is er nog data terug te vinden op je toestel en wil je graag 100% zeker zijn van een correcte verwijdering ervan? Dan vernietigen we je data professioneel volgens de hoogste normen geschikt voor je GDPR.
  • Als onderdeel van de Belgische Wilmet groep hebben we meer dan 50 jaar ervaring in de recyclage sector.

Veilige vernietiging van je data

Breng je een toestel binnen waar nog gevoelige data op staat? Een laptop, computer of een zelfs een losse harde schijf? Dan zorgen we ervoor dat die data professioneel en grondig wordt verwijderd. We hebben toestellen en software die u 100% kunnen garanderen dat uw data vernietigd werd en dit volgens de hoogste veiligheidsnormen voorgeschreven door officiële instanties zoals NATO, NSA, DIN66399,....

Kom gerust langs tijdens de openingsuren van GRSE. Je hoeft geen afspraak te maken.

Cash in ruil voor je afgedankte toestellen

Afscheid nemen van je oud toestel is niet altijd even gemakkelijk. Maar als je het laat recycleren is dat niet alleen goed voor het milieu. Je kan hiervoor een contante vergoeding krijgen, steeds met een correcte verkoopbon of factuur.

Overtuigd? Kom gerust langs tijdens de openingsuren van GRSE. Je hoeft geen afspraak te maken.

Hoe werkt het?

1

Breng je elektronica binnen

Als particulier kan je je elektronica binnenbrengen zonder afspraak tijdens onze openingsuren. Je kan ook beroep doen op onze ophaaldienst. Voor ondernemingen bieden we ook een containerdienst aan.

2

Sorteren, afwegen en/of testen

Je toestellen worden gesorteerd, gewogen en indien van toepassing getest voor hergebruik. Daarna ontvang je een overzicht met alle gesorteerde materialen en hun waarde.

3

Vergoeding

Je ontvangt op basis daarvan een aankoopbon. Daarna wordt de facturatie en betaling snel en correct afgehandeld.

Nog vragen?

Wat gebeurt er met de data op mijn toestel?

Of het toestel dat je binnenbrengt nu gerecycleerd of gerefurbishd wordt, de data die er eventueel op staat wordt professioneel vernietigd. Uiteraard volledig in overeenstemming met de GDPR regelgeving. Je kan hiernaast ook een  een certificaat verkrijgen dat aantoont dat je data correct en grondig werd verwijderd.  We hebben toestellen en software die u 100% kunnen garanderen dat uw data vernietigd werd en dit volgens de hoogste veiligheidsnormen voorgeschreven door officiële instanties zoals NATO, NSA, DIN66399,....

Hoe wordt de vergoeding bepaald die ik krijg voor mijn elektronisch toestel?

Wanneer je je toestel binnenbrengt wordt het gesorteerd en gecontroleerd. Daarna krijg je een overzicht met alle verzamelde materialen/toestellen, hun gewicht en de waarde die daar tegenover staat. We werken steeds met marktconforme prijzen. Je ontvangt van ons ook een gedetailleerde aankoopbon of factuur.

Word ik onmiddellijk vergoed?

In de meeste gevallen ontvang je onmiddellijk het bedrag dat tegenover de verzamelde materialen staat. Enkel in uitzonderlijke gevallen is dat niet mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer er elektrische kabels tussen de verzamelde materialen zitten. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht om de betaling uit te voeren via een overschrijving.

Je elektronica laten recycleren?

Geen afspraak nodig. Kom gerust langs tijdens onze openingsuren. Of stuur ons nu meteen een whatsapp met je vraag!

Colimetals / GRSE
Colimetals / GRSE
Antwoordt binnen enkele uren
Colimetals / GRSE

Hi,
Hoe kunnen we je helpen?