Recyclage metalen

Wij zorgen voor een totaalpakket van het ophalen tot en met het verwerken van oude metalen. Jouw wensen en noden staan hierbij centraal.

Laat je oude metalen recycleren

Misschien heb je wel nog Ijzer, koper, lood, zink, koper, messing, aluminium, RVS, oude accu’s, .. liggen? Of het nu gaat over grote staalconstructie, betonijzer,  machines, fietsen, loodgieterij, zinken dakgoten, elektrische bekabeling of je oude badkuip. Mat al die metalen kan je bij ons terecht. 

We knippen het metaal schroot in kleinere stukken, verwijderen verontreiniging en sorteren het. Vervolgens kan het dan gebruikt worden voor een heleboel nieuwe metaalproducten en -componenten. Op die manier sparen we een heleboel CO2 uit in vergelijking met het gebruik van nieuwe grondstoffen. 

Ongeacht het gewicht of het type metaal, wij recycleren het graag. We nemen zowel ferrometalen als metalen die geen ijzer bevatten (bv. Koper, zink, aluminium, lood, …) graag van je over.

Je hebt daarvoor geen afspraak nodig. Spring gerust binnen.

  • Draag je steentje bij aan een beter milieu (minder CO2 en minder verbruik van nieuwe grondstoffen)
  • Je ontvangt van ons steeds een vergoeding (inclusief een aankoopfactuur)
  • We zijn Weelabex certificeerd en lid van OVAM. We recycleren en verwerken je metalen dus volgens strenge Europese normen
  • Als onderdeel van de Wilmet Group hebben we meer dan 50 jaar ervaring in de recyclage sector.

Metalen recycleren: een win-winsituatie

Het laten recycleren van je oude metalen is een echte win-winsituatie. Jij bent van je oude metalen spullen af, draagt je steentje bij aan een beter milieu én krijgt er een mooie vergoeding voor.

Kom vandaag nog langs om je metalen te laten recycleren. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken.

Oneinding recycleerbaar

Alle metalen zijn oneindig recycleerbaar. Het recycleren ervan heeft dan ook enorme voordelen. Zo wordt de uitputting van eindige grondstoffen tegengegaan en wordt er minder energie verbruikt om nieuw metaal te produceren (en dus ook, minder CO2 uitstoot). Het kost bijvoorbeeld tot 95 procent minder energie om aluminium te recycleren dan om primair aluminium te produceren.

Draag zelf ook bij aan een beter milieu. Kom vandaag nog langs om je metalen te laten recycleren. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken.

Hoe werkt het?

1

Breng je metalen binnen

Als particulier kan je je metalen binnenbrengen zonder afspraak tijdens onze openingsuren. Je kan ook beroep doen op onze ophaaldienst. Voor ondernemingen bieden we ook een containerdienst aan.

2

Sorteren en afwegen

Je metalen worden gesorteerd en gewogen. Je ontvangt een lijst met alle gesorteerde metalen en hun waarde.

3

Aankoop en vergoeding

Je ontvangt op basis daarvan een aankoopbon. Daarna wordt de facturatie en betaling snel en correct afgehandeld.

Je oude metalen en/of elektronica laten recycleren?

Kom gerust langs zonder afspraak.

Colimetals / GRSE
Colimetals / GRSE
Antwoordt binnen enkele uren
Colimetals / GRSE

Hi,
Hoe kunnen we je helpen?