Hergebruik

Geef je afgedankte toestellen een tweede leven. Elk refurbished toestel betekent minder recyclage en een kleinere afvalberg.

Hergebruik: een tweede leven voor je afgedankte toestellen

De technologische ontwikkeling is enorm. Elke dag is er wel een nieuw toestel dat het vorige verouderd maakt. En we willen allemaal graag het laatste nieuwe toestel hebben. Maar wat doe je dan met je oude toestel dat niet meer gloednieuw is, maar wel nog functioneert? 

Bied je afgedankte toestellen bij ons aan voor hergebruik (in het Engels: refurbishing). Zo gun je het een tweede leven en kan je er iemand anders gelukkig mee maken dankzij onze samenwerking met CAW. Bovendien draag je daardoor ook bij aan een beter milieu. Want elk refurbished toestel betekent minder recyclage en een kleinere afvalberg, circulaire economie ten top!

Staat er nog data op je toestel? Wij werken met professionele toestellen en erkende software om die data te vernietigingen. Zo ben je er zeker van dat er geen enkele data meer terug te vinden is op je toestel.

Interesse? Je hoeft geen afspraak te maken om je toestel aan te bieden voor hergebruik. Kom gerust langs. We ontvangen je met open armen en een kop koffie.

Hergebruik: verantwoord ondernemen

Oude toestellen die geen nut meer hebben voor jou, kunnen dat wel nog hebben voor anderen. Omdat we ons inzetten om verantwoord te ondernemen, doneren we herbruikbare laptops aan CAW. Zo dragen we niet alleen ons steentje bij aan een beter milieu, maar kunnen we ook kwetsbare personen in onze samenleving helpen.

Kom gerust langs tijdens de openingsuren van GRSE. Je hoeft geen afspraak te maken om je toestel aan te bieden.

Schenk je toestel aan CAW

Wil je een kwetsbare persoon helpen met jouw toestel? Samen met Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) bouwen we mee aan een maatschappij waar iedereen het recht heeft op gelijke kansen en die ook krijgt.

Laptops die door ons herbruikbaar zijn gemaakt worden door het CAW vervolgens o.a. ingezet om kwetsbare personen op weg te helpen.

Breng je toestel vandaag nog binnen in één van onze vestigingen.

Hoe werkt het?

1

Breng je toestellen binnen

Als particulier kan je je elektronica binnenbrengen zonder afspraak tijdens onze openingsuren. Voor ondernemingen bieden we ook een containerdienst aan.

2

Controle

We kijken je toestellen grondig na. We stellen een lijst op van al hetgeen in aanmerking komt voor hergebruik.

3

Datavernietiging en vergoeding

Alle data wordt professioneel en correct vernietigd. Hierna ontvang je van ons een vergoeding.

Nog vragen?

Wat gebeurt er met data op de toestellen?

De data wordt door ons professioneel softwarematig vernietigd zodat het toestel zelf nog volledig intact blijft. Zo ben jij zeker dat alle persoonlijke data van je toestel verwijderd is, vooraleer het een tweede leven krijgt.

Je elektronica een tweede leven geven?

Geen afspraak nodig. Je kan tijdens de openingsuren van GRSE gerust langskomen.

Colimetals / GRSE
Colimetals / GRSE
Antwoordt binnen enkele uren
Colimetals / GRSE

Hi,
Hoe kunnen we je helpen?