Laat je oude laptop recycleren

Als je je laptop door ons laat recycleren heb jij opnieuw plaats voor een nieuwe én draag je je steentje bij aan een beter milieu. De metalen en componenten die we uit je laptop halen kunnen we eindeloos recycleren.

Is je toestel nog bruikbaar? Dan kunnen we het met jouw toestemming ook klaarmaken voor hergebruik. Zo kan je er iemand anders nog gelukkig mee maken.

Wil je je laptop laten recycleren? Daarvoor heb je geen afspraak nodig. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren van GRSE.

  • In veel gevallen kunnen we je onmiddellijk een vergoeding bieden voor je toestel (met aankoopfactuur)
  • Je draagt bij een een beter milieu (minder CO2 en gebruik van nieuwe grondstoffen)
  • We zijn Weelabex certificeerd en lid van OVAM. We recycleren en verwerken je toestellen dus volgens strenge Europese normen.
  • Is er nog data terug te vinden op je toestel en wil je graag 100% zeker zijn van een correcte verwijdering ervan? Dan vernietigen we je data professioneel volgens de hoogste normen geschikt voor je GDPR.
  • Als onderdeel van de Belgische Wilmet groep hebben we meer dan 50 jaar ervaring in de recyclage sector.

Hoe werkt het?

1

Breng je elektronica binnen

Als particulier kan je je elektronica binnenbrengen zonder afspraak tijdens onze openingsuren. Je kan ook beroep doen op onze ophaaldienst. Voor ondernemingen bieden we ook een containerdienst aan.

2

Sorteren, afwegen en/of testen

Je toestellen worden gesorteerd, gewogen en indien van toepassing getest voor hergebruik. Daarna ontvang je een overzicht met alle gesorteerde materialen en hun waarde.

3

Vergoeding

Je ontvangt op basis daarvan een aankoopbon. Daarna wordt de facturatie en betaling snel en correct afgehandeld.

Nog vragen?

Wat gebeurt er met de data op mijn toestel?

Of het toestel dat je binnenbrengt nu gerecycleerd of gerefurbishd wordt, de data die er eventueel op staat wordt professioneel vernietigd. Uiteraard volledig in overeenstemming met de GDPR regelgeving. Je kan hiernaast ook een  een certificaat verkrijgen dat aantoont dat je data correct en grondig werd verwijderd.  We hebben toestellen en software die u 100% kunnen garanderen dat uw data vernietigd werd en dit volgens de hoogste veiligheidsnormen voorgeschreven door officiële instanties zoals NATO, NSA, DIN66399,....

Hoe wordt de vergoeding bepaald die ik krijg voor mijn elektronisch toestel?

Wanneer je je toestel binnenbrengt wordt het gesorteerd en gecontroleerd. Daarna krijg je een overzicht met alle verzamelde materialen/toestellen, hun gewicht en de waarde die daar tegenover staat. We werken steeds met marktconforme prijzen. Je ontvangt van ons ook een gedetailleerde aankoopbon of factuur.

Word ik onmiddellijk vergoed?

In de meeste gevallen ontvang je onmiddellijk het bedrag dat tegenover de verzamelde materialen staat. Enkel in uitzonderlijke gevallen is dat niet mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer er elektrische kabels tussen de verzamelde materialen zitten. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht om de betaling uit te voeren via een overschrijving.

Je laptop laten recycleren?

Daarvoor heb je geen afspraak nodig. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren van GRSE.

Colimetals / GRSE
Colimetals / GRSE
Antwoordt binnen enkele uren
Colimetals / GRSE

Hi,
Hoe kunnen we je helpen?